۱۰ نکته مهم پس از وقوع تصادف

یکی از اتفاقات رایج اما تلخی که هنگام رانندگی در شهر و یا جاده رخ می‌دهد، تصادفات می‌باشد. خساراتی که پس از تصادف برجای می‌مانند ممکن است، مالی و یا جانی باشند و هیچگاه نمی‌توان ۱۰۰ درصد از آنها جلوگیری نمود. یکی از مسائل مهم پس از تصادف اقداماتی است که باید توسط مالکان صورت گیرد. ممکن است شما به دلیل عصبانیت، اضطراب و یا ناراحتی پس از تصادف از این نکات قافل شوید و یا اطلاعاتی در مورد آن نداشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا با ۱۰ نکته مهم پس از وقوع تصادف آشنا شوید و اطلاعات ضروری در این راستا را کسب نمایید.

ترک کردن صحنه تصادف

در لحظات اولیه تصادف ابتدا باید آرامش خود را حفظ کنید و از اقداماتی که ممکن است در اثر خشم و عصبانیت انجام دهید، خودداری نمایید. پس از این مرحله هیچگاه سعی بر ترک صحنه تصادف نداشته باشید. حتی اگر تصادف جزئی بود نیز از مکان دور نشوید، این حرکت می‌تواند در روند رسیدگی به پرونده اختلال ایجاد کند. با حفظ خونسردی شرایط خودرویتان را بررسی کنید تا در صورت لزوم امکان شکایت نیز داشته باشید.

حفظ آرامش و خونسردی

شاید یکی از مهمترین ۱۰ نکته مهم پس از وقوع تصادف حفظ آرامش و خونسردی می‌باشد! تصادف اتفاق ناخوشایندی است و می‌تواند موجب بروز خشم، ناراحتی، عصبانیت و هیجان شود. پس ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید خونسرد باشید. انجام کاری در شرایط نامساعد روحی و روانی، شروع دعوا و یا دستپاچگی می‌تواند شرایط شما و شخص مقابلتان را بغرنج تر نماید.

با پلیس تماس بگیرید

پس از انجام دو نکته اول با پلیس تماس بگیرید و نشانی دقیق محل وقوع حادثه را به صورت واضح اطلاع دهید. با رسیدن افسر پلیس و بررسی صحنه تصادف مقصر مشخص می‌شود، بنابراین سعی در صحبت کردن با پلیس در این موضوع نداشته باشید. توجه داشته باشید که با حرف‌های فرد مقصر با این موضوع که با پلیس تماس نگیرید تا با مراجعه به صافکاری مورد اطمینان او مشکلات خودرو را برطرف نمایید، از تماس گرفتن با ۱۱۰ منصرف نشوید.

تماس با اورژانس

در صورتی که پس از وقوع تصادف با خسارات جانی و آسیب دیدن خود و یا سایر سرنشینان مواجه شدید، قبل از تماس با پلس با اورژانس تماس بگیرید، چراکه هر ثانیه ارزش و اهیمت زیادی در نجات جان مسدومین دارد. اگر شدت تصادف بالا بود اما علائمی مشاهده نکردید به هوشیاریتان اکتفا نکنید و حتما از اورژانس کمک بخواهید.
در صورتی که مقصر هستید و مالک خودروی دیگر دچار جراحت شده است، سعی بر انجام اقداماتی از قبیل عادی سازی و یا رفع و رجوع نباشید، بگذارید نیروهای امدادی به این موضوع رسیدگی کنند تا دچار پشیمانی نشوید.

جراحت را پیدا کنید!

یکی از ۱۰ نکته مهم پس از وقوع تصادف بررسی تمامی سرنشینان و میزان آسیب‌های وارد شده می‌باشد. اگر با مشکلاتی از طرف افراد حاضر در خودرو مواجه شدید با اورژانس تماس بگیرید و سعی در جا به جا کردن و تکان دادن افرادی که دچار درد گردن هستند و یا بیهوش می‌باشند، نداشته باشید. تنها زمانی مجاز به انجام این اقدام هستید که خودرو دچار احتراق شده باشد و جان مسدوم‌ها در خطر باشد.

10 نکته مهم پس از وقوع تصادف

خارج کردن خودرو از مسیر تردد

پس از انجام مراحل ذکر شده و اقدامات اولیه خودرویتان را در مسیر تردد و جاده رها نکنید. توقف خودرو پس از حادثه می‌تواند موجب ایجاد تصادف دیگر و یا ترافیک سنگین در مسیر شود. اگر تصادف خودرو شما تنها مشمول خسارت و زیان مالی شده است، باید سریعا خودرو را به خارج از مسیر انتقال دهید. اگر تصادف جراحات سطحی برای سرنشینان به دنبال داشت نیز با احتیاط خودرو را جا به جا کنید.
اما اگر تصادف فوت و یا آسیب جدی به همراه داشت تا قبل رسیدن اورژانس و پلیس هیچگونه اقدامی به منظور جا به جا کردن خودرو نباید انجام شود. در صورتی که مجبور به انتقال خودرو به کنار جاده شده اید، از زوایای مختلف تصادف تصویر برداری کنید تا پس از رسیدن پلیس تصویری از تغییرات ایجاد شده داشته باشید.

صحنه تصادف را پاکسازی کنید!

معمولا پس از هر تصادف قطعاتی از خودرو متلاشی شده و یا شیشه خورده در مسیر ریخته شده است که می‌تواند برای سایر خودروهایی که در مسیر حضور دارند، خطرناک باشد. بنابراین پس از انجام اقدامات اولیه و حضور پلیس تا جایی که می‌توانید صحنه تصادف را قبل از رسیدن نیروهای شهرداری پاکسازی کنید.

مراجعه به مراکز درمانی

یکی دیگر از ۱۰ نکته مهم پس از وقوع تصادف مراجعه به مراکز درمانی است. در صورتی که خود و سایر سرنشینان خودرو دچار آسیب‌های سطحی و یا جدی شدند در ابتدا با نیروهای امدادی تماس بگیرید و اجازه دهید توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شوید.
پس از تصادف نیز اگر متوجه آسیبی به سر و یا ستون فقرات شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید و معضل به وجود آمده را نادیده نگیرید. بی توجهی به آسیب‌هایی از این قبیل می‌تواند منجر به آسیب‌های جدیدتر و در نتیجه پشیمانی شما گردد.

مراجعه به بیمه پس از تصادف

پس از انجام تمامی مراحل ذکر شده به منظور دریافت خسارت به مراکز بیمه مراجعه نمایید. اگر شما فرد مقصر باشید در صورتی که بیمه بدنه داشته باشید، می‌توانید خسارت خودرویتان را از بیمه دریافت کنید. در صورتی که مقصر نباشید نیز بیمه شخص ثالث خسارت شما را پرداخت خواهد کرد.
در گذشته به دلیل نیاز به دو طرف برای دریافت خسارت و ازدحام در مراکز بیمه انجام این کار سخت و کلافه کننده بود. اما امروزه با ایجاد تغییراتی در قانون نیازی به حضور فرد مقصر نیست و متضرر می‌تواند با به همراه داشتن کوپه بیمه به بیمه مراجعه کند و خسارت خود را دریافت نماید.

مدارک مورد نیاز

پس از آرام شدن شرایط و انتقال خودرو به محیطی امن باید مدارک و اطلاعات زیر را از فرد مقصر مطالبه نمایید:

  • نام کامل و اطلاعات تماس
  • شماره بیمه‌ نامه شخص ثالث
  • کارت ماشین و گواهینامه رانندگی
  • شماره پلاک، نوع، رنگ و مدل خودرو

در صورتی که تصادف شامل خسارت‌های مالی باشد، مدارک زیر را باید به بیمه تحویل بدهید:

  • کارت ملی، بیمه‌نامه و گواهی‌نامه راننده‌ها
  • کارت ماشین‌ها
  • سند مالکیت ماشین
  • حضور راننده و ماشین آسیب‌دیده در شرکت بیمه
  • اصل کروکی (موارد سازشی)
  • کپی برابر اصل کروکی (موار غیرسازشی)

اگر تصادف خسارت‌های جانی به دنبال داشت، مدارک ذکر شده مورد نیاز مراجعه به شرکت بیمه است:

  • مدارک راننده مقصر شامل کارت‌ملی، گواهینامه و کارت‌‌ماشین
  • کروکی تصادف
  • گزارش رأی قاضی
  • مدارک شناسایی مجروحان یا اشخاص متوفی
  • گزارش پرونده پزشکی افراد بستری شده
  • گواهی فوت
  • گواهی انحصار وراثت اشخاص فوت شده همراه با مدارک شخصی وراث
  • پرینت بیمه‌نامه شخص مقصر
  • گزارش بازجویی از راننده‌ها
  • نظر پزشک قانونی

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.